Laatste Nieuws

September is maand van de participatie

 

Goed personeel is een voorwaarde voor succes van een onderneming. Maar hoe organiseert u dit als werkgever? En hoe geeft u invulling aan banen in het kader van de Banenafspraak? 

In september ‘Maand van de Participatie’ organiseert arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal (ZHC) diverse bijeenkomsten voor ondernemers. Ondernemers, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden binnen hun bedrijf, kunnen rekenen op steun van de ZHC gemeenten en het UWV. Door de inzet van deze ondernemers krijgen de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - waaronder de mensen met een arbeidsbeperking - een kans om weer mee te doen.

September is maand van de participatie

Arbeidsmarktregio ZHC

De gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar en Voorschoten vormen samen de arbeidsmarktregio ZHC. Hun gezamenlijke WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) brengt gemotiveerd personeel en bedrijven kosteloos bij elkaar; of het nu om vast, tijdelijk of juist flexibel personeel gaat. 

Bustoer

Maandag 5 september toerde de rode Tempo Team bus door de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal (ZHC). De bus deed alle gemeenten aan. Bij elke stop werd een speedmeet georganiseerd door het WerkgeversServicepunt ZHC en Tempo Team om ter plekke kandidaten en werkgevers te matchen. Wethouder Minderhoud verwelkomde de bus in onze gemeente. 

Inspiratiemiddag

Donderdag 15 september is er een Inspiratiemiddag. Die staat in het teken van kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inspirator Robin van Galen (olympisch waterpolo coach) vertelt over het ‘Onmogelijke mogelijk maken’. Er worden twee websites gelanceerd voor ondernemers (Smaakmaker campagne en nieuwe website van het WerkgeversServicepunt ZHC) en uiteraard is er gelegenheid tot netwerken tijdens een gezellige borrel. Locatie Inspiratiemiddag: Kwekerij Lankhaar, Groendalseweg 74, Bleiswijk.
Terug
donderdag 8 september 2016 11:03:40 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob