Laatste Nieuws

Open dag Buurt & Zo 10 september

 

Na een grondige verbouwing, mogelijk gemaakt door fondsen en sponsoren, veel vrijwilligers en de gemeente Pijnacker-Nootdorp, wil Bibliotheek Oostland u graag kennis laten maken met het verzamelgebouw Buurt & Zo in Pijnacker èn met zijn gebruikers. 

De Bibliotheek Pijnacker en het voormalig sociaal cultureel centrum van de gemeente zijn samengevoegd tot een gebouw en vormen één centrum waar iedereen terecht kan voor educatie, lezen, advies, ontmoeting en recreatie.

Open dag Buurt & Zo 10 september

Welkom

Op 10 september stellen alle gebruikers zich graag voor. Van 10.00 tot 17.00 uur bent u welkom in Buurt & Zo en in de Bibliotheek en vindt u de entree aan de Prins Hendrikstraat 28 en Julianalaan 47. Verschillende mensen zijn aanwezig om u te vertellen over hun activiteiten, laten de schilderclubs voorbeelden zien en kunt u kunst, aan de wand en in de vitrines bekijken. 

Buitenterras

De grote hal is gezellig ingericht en toegankelijk voor ieder die dat wil. Er is ook een buitenterras. Hier, in Buurt & Zo kunt u terecht voor een kop koffie en thee verzorgd door Doel/ GGZ. Cliënten van Ipse de Bruggen Maatwerk verzorgen later een betaalbare maaltijd in de nieuw geplaatste keuken: door en voor de mensen uit de buurt. 

Was- en strijkservice

In het najaar start een was- en strijkservice die gerund wordt door cliënten van GGZ. De Kunstuitleen, een samenwerkingsverband van DOEL en de Bibliotheek is te vinden in de bibliotheekruimte. De medewerkers van Bibliotheek Oostland staan open voor al uw vragen en kunnen u rondleiden in het gebouw en in de bibliotheek. Andere gebruikers van Buurt & Zo zijn de Historische Vereniging en Vluchtelingenwerk Pijnacker-Nootdorp/Participe Delft.  

Speelotheek

Twee schilderclubs geven wekelijks les, houdt het Rode Kruis soos en geeft zij EHBO cursussen voor jeugd en volwassenen. Op zondag maakt een kerkgenootschap gebruik van de ruimte, Stichting Vrede geeft Arabische les en Muziekvereniging Excelsior muzieklessen. Café Werk & Zo en Taalhuis Oostland hebben ook een plek gevonden in Buurt & Zo, evenals de Speelotheek Harlekino. De speelotheek viert dit jaar zelfs het 25 jarig bestaan en daarom organiseert zij deze dag extra activiteiten. 

Een aantal zaken is nog in de opstartfase, wordt er nog volop verbouwd maar de sfeer kunt u nu al proeven. Heeft u interesse in het gebruik van een ruimte en flexplekken? Kijk dan op www.bibliotheekoostland.nl en www.buurtenzo.nl
Terug
dinsdag 6 september 2016 14:56:22 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob