Laatste Nieuws

Groep de Mos: 'Zet ondernemers op de goede plek bij station Ypenburg'! De Mos: 'Bloemen- en broodjeszaak gaan geen zaken doen achter gesloten slagboom'

 

Doordat er per 1 november betaald parkeren wordt ingevoerd bij station Ypenburg, wordt de parkeerplaats met een slagboom afgesloten. En juist achter die slagboom, proberen twee ondernemers, één met een bloemenstal en één met een broodjeszaak, een boterham te verdienen. 

"Niemand gaat voor een bloemetje of een broodje eerst door een slagboom heen. De ondernemers zijn door de gemeente dus op een totaal verkeerde plek neergezet en moeten geholpen aan een plek waar wel omzet gegenereerd kan worden", aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos. 

Bas van Woesik, Groep de Mos stadsdeelvoorzitter Leidschenveen-Ypenburg, is bij beide ondernemers op bezoek geweest en heeft te horen gekregen dat een standplaats aan de Prinses Maximastraat wel een goede plek is.

Van Woesik: "Dat moet toch geregeld kunnen worden"!?

Groep de Mos: 'Zet ondernemers op de goede plek bij station Ypenburg'!  De Mos: 'Bloemen- en broodjeszaak gaan geen zaken doen achter gesloten slagboom'

Gekke verkooptijden opgelegd

De gemeente heeft beide ondernemers ook gekke verkooptijden opgelegd. Zo mag de bloemist alleen tussen zes uur 's morgens en  en één uur 's middags bloemen verkopen. De broodjeszaak mag aan de slag tussen één uur 's middags en zeven uur 's avonds. 

De Mos: "Wat zijn dit voor malle praktijken vanuit het stadhuis? Juist voor een broodjeszaak is de lunch cruciaal voor het behalen van een goede omzet. Laat beide ondernemers gewoon van negen uur 's morgens tot zeven uur 's avonds staan"! 

Groep de Mos gaat middels raadsvragen proberen om zowel een betere standplaats als betere openingstijden voor beide ondernemers te realiseren. 

Overeenkomstig Artikel 30 van het Reglement van Orde stelt het lid De Mos (Groep de Mos) vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad. 

1) Bent u bekend met het feit dat er per 1 november betaald parkeren wordt ingevoerd bij station Ypenburg en dat de parkeerplaats met een slagboom wordt afgesloten? Bent u bekend met het feit dat door de komst van deze slagboom twee ondernemers veel moeilijker bereikbaar worden voor hun klanten? 

2) Heeft u de bereidheid om de bloemen- en broodjeszaak toestemming te geven om te verplaatsen naar de Prinses Maximastraat, waar ze ook zichtbaar zijn voor het langsrijdend verkeer? Zo neen, waarom niet? 

Groep de Mos heeft van de ondernemers begrepen dat u hen vreemde verkooptijden oplegt. De bloemenzaak mag van zes uur 's morgens tot één uur 's middags open zijn en de broodjeszaak na de luncj (!) van één uur 's middags tot zeven uur 's avonds.

3) Heeft u de bereidheid om deze vreemde eis aan de openingstijden te prullemanderen en beide ondernemers toestemming te verlenen om van 's morgens negen uur tot 's avonds zeven uur open te zijn? Zo neen, waarom niet?

 

Op de foto de door de ondernemers gewenste locatie; waarbij stoep en doorgang vrij blijven. Foto: Bas van Woesik
Terug
vrijdag 20 oktober 2017 11:35:36 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob