Laatste Nieuws

Komst helihaven bij Prins Clausplein op losse schroeven

 

Actiegroep Heliniet heeft de zaak tegen de komst van een helikopterlandingsplek bij het Prins Clausplein gewonnen. De bestuursrechter heeft de bezwaren van de actiegroep gegrond verklaard.
Volgens de bestuursrechter heeft de gemeente Den Haag de vergunning voor de aanleg op een verkeerde manier afgegeven. In de oorspronkelijke aanvraag is nooit sprake geweest van een heliplatform. Door later een aanvulling op de aanvraag te accepteren waarin dat wel stond, heeft de gemeente zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan en ongeoorloofde vorm van het wegnemen van de “beletselen voor vergunningverlening”

Komst helihaven bij Prins Clausplein op losse schroeven

In de oorspronkelijke aanvraag stond dat het slechts zou gaan om werkzaamheden voor een toegangshek. De rechtbank vindt het gebruik als landingsplaats voor helikopters veel ingrijpender dan het plaatsen van een hekwerk. De gemeente kan nog in beroep gaan bij de Raad van State tegen deze uitspraak van de rechtbank.

Herman van der Helm van de actiegroep Heliniet desgevraagd: “De vlag gaat half uit. Er loopt nog een procedure bij de provincie, maar deze overwinning op de gemeente is alvast een mooie start. Het belangrijkste bezwaar van de actiegroep is dat de helikopters over bewoond gebied zouden gaan vliegen. Dat moet je niet willen in de buurt van woonwijken als Ypenburg, Leidschenveen, Voorburg, Leidschendam en Nootdorp. Dat moet je doen in en rustig gebied, niet ergens war mensen wonen en recreëren”, aldus Herman.

Foto: Dick Muijs.
Terug
dinsdag 29 augustus 2017 10:53:31 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: admin