Laatste Nieuws

Pijnacker-Nootdorp aansluiting bij Rotterdampas

 

De gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp heeft unaniem besloten om aan te sluiten bij de Rotterdampas. Inwoners met een inkomen onder 110 procent van het sociaal minimum betalen 5 euro per jaar en de rest 60 euro per jaar. Ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen in Pijnacker-Nootdorp kunnen zich aansluiten om het activiteitenaanbod in de regio te vergroten.

Pijnacker-Nootdorp aansluiting bij Rotterdampas

Raadsleden Marieke van Bijnen (PvdA) en Manuela Bijl (Eerlijk Alternatief) zijn ontzettend blij met de pilot die voor drie jaar door de gemeente wordt aangegaan: “Iedereen kan leuke dingen gaan doen in Rotterdam, Delft en Den Haag. Je kunt bijvoorbeeld meerdere musea gratis of tegen gereduceerd tarief bezoeken, de Euromast beklimmen, naar Madurodam, meevaren met de Spido of korting krijgen op een lekkere high tea, en zelfs een nieuwe sport uitproberen, het kan allemaal. Maar ook hier in onze eigen gemeente zijn veel leuke kortingsacties te bedenken”, zo vertelt Manuela die veel kansen ziet voor lokale initiatieven om aan kunnen sluiten.

“Marieke van Bijnen’’ vindt de Rotterdampas een prima aanvulling op het armoedebeleid dat kort geleden is aangepast door de raad. “In dat beleid hebben we het Kindpakket gerealiseerd, waardoor meer kinderen onder andere ondersteund worden met de aanschaf van schoolspullen, hun verjaardag kunnen vieren met een verjaardagspakket van Stichting Jarige Job en lid kunnen worden van een sportvereniging. Een hele stap vooruit in ons armoedebeleid. Maar we hadden nog een wens, de Rotterdampas.”

Deze laatste wens van de beide dames, die eind 2015 samen met GL, CDA, CU/SGP en GBPN aan de wieg stonden van het oorspronkelijke idee van een kortingspas voor eigen inwoners, is met de aansluiting bij de Rotterdampas gerealiseerd. De dames zijn vooral heel blij met de unanieme steun van alle partijen in de raad en de hulp die ze van wethouder Minderhoud uiteindelijk kregen. “Het was een lang proces van bijna twee jaar, maar met een heel mooie uitkomst voor de mensen in onze samenleving die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen en nu hopelijk snel mee kunnen gaan doen aan de meer dan 750 acties die beschikbaar zijn via de Rotterdampas’’. van de winkel in het Haagse Leidschenveen gaat kosten is niet duidelijk.
Bron Telstar Online
Terug
woensdag 5 juli 2017 07:25:56 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: admin