Laatste Nieuws

Kom 7 juni naar de opening Wandelbos Laakweg

 

Het Wandelbos Laakweg, het laatste onderdeel van het recreatiegebied Balij-Bieslandse Bos, is klaar! Komt u dit ook meebeleven op de officiële opening 7 juni? Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn allerlei activiteiten. 

Er is een speciale openingsfiets- en wandelroute en er zijn leuke scoutingactiviteiten te doen: kanoën, uitkijktoren, broodjes bakken. Staatsbosbeheer is aanwezig met de informatiewagen ‘De Kijkdoos’. Het startpunt is de Parkeerplaats hoofdentree nabij de Laakweg, naast scoutingterrein Nootdorp (Laakweg 2c). U bent van harte welkom!

Kom 7 juni naar de opening Wandelbos Laakweg

Eén van de grootste groengebieden in Zuid-Holland

De Balij en het Bieslandse Bos is één van de grootste groene gebieden binnen Zuid-Holland dat veel recreatiemogelijkheden biedt. Het Wandelbos Laakweg, het laatste onderdeel van dit recreatiegebied, is nu klaar voor gebruik. Met de opening van het Wandelbos heeft Pijnacker-Nootdorp er 54 hectare natuur- en recreatiegebied bijgekregen.

Wat biedt het Wandelbos Laakweg?

  • Veel open water, voor recreatie én waterberging
  • Natuurlijk open en dicht bos met inheemse boomsoorten
  • Variatie aan wandel-, struin- en fietspaden met bruggen en uitzichtlocaties over waterpartijen
  • Speelstruweel met fruitbomen, bloemweide en natuurlijke speelelementen

Meerdere verbindingen

Er zijn meerdere verbindingen met de omgeving. De hoofdingang met parkeerplaats is bereik baar via de Hofweg/Laakweg. Daarnaast zijn er nog Fiets- en wandelverbindingen met Balijbos en Dobbeplas en de woonwijk ’s-Gravenhout.
Terug
woensdag 31 mei 2017 09:04:15 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob