Laatste Nieuws

Meer zicht met minder licht op Spoorpad Nootdorp

 

Sinds kort is het fietspad ‘Spoorpad’ in Nootdorp voorzien van duurzame solar wegdekverlichting. Die werkt volledig op schone zonne-energie.

De 100% solar LED-wegdekreflectoren geven de gebruiker zicht op het verloop van de weg bij duisternis, zonder gebruik van kabels. De verlichting schakelt automatisch aan en uit door een lichtsensor. De energie wordt opgeslagen en is in het donker beschikbaar voor het verlichten van het fietspad.

Meer zicht met minder licht op Spoorpad Nootdorp

Verduurzaming

Het Haagse bedrijf InfraMarks plaatste in opdracht van de gemeente Pijnacker-Nootdorp de wegdekverlichting. Danny de Bruijn van InfraMarks:

“We zien dat gemeenten steeds vaker kiezen om niet traditioneel te verlichten. De gemeente biedt hiermee een zichtbare vernieuwing van de verduurzaming van Pijnacker-Nootdorp. Door het toepassen van onze solar wegdekverlichting is er geen lichthinder, verstoort het de flora en fauna niet en er hoeven geen dure kabels in de grond. Maar het allermooiste; de wegdekverlichting heeft geen elektriciteit nodig waardoor het milieu niet belast en vervuild wordt!”Terug
donderdag 25 mei 2017 08:00:19 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob